Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

       Trabzon’un incisi Vakfıkebir ilçesinde kurulu olan yüksekokulumuz 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Muhasebe ve Vergi Programı ile Finans-Bankacılık-Sigortacılık I.Öğretim Programlarına öğrenci alarak faaliyetine başlamıştır. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında Yönetim ve Organizasyon Bölümü altında İşletme Yönetimi I. Öğretim Programı açılmış; 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında ise, mevcut üç programın II.Öğretimleri de açılırken; 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Maliye Programı I.Öğretim faaliyete geçmiştir. Son olarak, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı açılmıştır.
    Eğitim ve öğretime başladığı 2005 yılından bu yana bilgi işleme kapasitesi yüksek, tecrübe ve beceriyi esas alan bir yükseköğretim kurumu olarak sigortacılık, bankacılık, maliye, muhasebe ve işletme sektörleri için gerekli olan nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayan yüksekokulumuz yaptığı çalışmalarla 2011–2012 Eğitim–Öğretim yılında  ISO  9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ VE  ISO 10002 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ belgelerini almaya hak kazanmıştır. Böylece  Türkiye'de bu iki belgeye sahip tek Meslek Yüksekokulu  olmuştur.
    Akademik bilginin yanı sıra sektörle iç içe bir eğitim programının oluşturulması, ilgili sektörlerin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmış bir programla mesleki eğitimin tamamlanması gerektiğine inanan yüksekokulumuzda bu amaçla, önlisans eğitiminin yanı sıra her yıl düzenlenen sertifika programlarıyla da öğrencilerimizin mesleki yeterliliğine katkı sağlamaktayız. Her eğitim–öğretim yılında düzenli olarak öğrenci-sanayici, öğrenci-iş adamı buluşmaları gerçekleştirmekte, öğrencilerimize kendilerini geliştirmek için kişisel gelişim eğitimleri vermekte ve tüm bunların yanı sıra düzenlenen çeşitli sosyal aktivitelerle öğrencilerimize çok yönlü bir eğitim sunmaktayız.  
    Yüksekokul olarak bundan sonraki hedefimiz; “GÜLÜMSEYEN BİR GELECEK İÇİN, YÜZÜ GÜLEN BİR EĞİTİM SEÇİN” sloganıyla çıktığımız bu yolda yakalamış olduğumuz ivmeyi kaybetmeden yüksekokulumuzu gerek eğitim-öğretim faaliyetleri açısından gerekse sosyal aktiviteler açısından Türkiye’nin sayılı meslek yüksekokullarından biri yapmak olacaktır.   
Menüyü Kapat