Yüksekokulumuz Mezuniyet (Tek Ders) Sınav Programı İlan Edilmiştir.

Yüksekokulumuz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi MEZUNİYET (TEK DERS) Sınav Programları Yayımlanmıştır. Bölümlerin/programların sınav programlarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NOT: Türk Dili I ve Türk Dili II derslerine ait sınavlar sorumlu öğretim elemanı tarafından Akçaabat İlçesi-Söğütlü Mahallesi-Fatih Eğitim Fakültesi C Blok 3.Katta yapılacaktır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II derslerine ait sınavlar ilgili öğretim elemanı tarafından Akçaabat İlçesi-Söğütlü Mahallesi-Fatih Eğitim Fakültesi D Blok ZEMİN KAT Z07 Numaralı Odada  yapılacaktır.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bankacılık ve Sigortacılık Programı Bahar Dönemi Mezuniyet (Tek Ders) Programına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!..

Maliye Programı Bahar Dönemi Mezuniyet (Tek Ders) Programına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!..

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Mezuniyet (Tek Ders) Programına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!..

İşletme Yönetimi Programı Bahar Mezuniyet (Tek Ders) Programına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!..

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Mezuniyet (Tek Ders) Programına  Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ!..

Transkriptlerinde tanımlı müfredatlarında yer alan tüm derslerden başarılıp olup, ancak 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi sonunda, Üniversitelere 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından önce kayıtlanan öğrencilerden sadece üç dersten devamsızlık hariç harf notuyla başarısız olanlar (ilgili derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olanlar) ile üniversitelere 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı ve daha sonra kayıtlanan öğrencilerden sadece bir dersten devamsızlık hariç, harf notuyla başarısız olan (ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olan öğrenciler) öğrencilere başarısız oldukları ders veya dersler için ilgili mevzuta gereği mezuniyet sınavı hakkı verilir.

Mezuniyet sınavı MADDE 18 – (1) Mezuniyetlerine bir dersi kalan öğrencilere; bütünleme sınavından sonra on beş işgünü içinde ve akademik takvimde belirtilen zamanda yapılmak üzere, başarısız dersi için mezuniyet sınavı yapılır. (2) Öğrencilerin mezuniyet sınavına girebilmeleri için, ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmaları zorunludur. (3) Mezuniyet sınavında başarılı olabilmek için dersin bulunduğu yarıyıl ortalaması 2,00 ve üstünde ise 100 üzerinden en az 50, yarıyıl ortalaması 2,00 değerinin altında ise en az 60 puan almak zorunludur. Mezuniyet sınavı başarı notunun belirlenmesinde yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz. Harfli not sistemine dönüşüm işleminde mutlak not sistemi kullanılır. Sınavda alınan harfli not, o dersin ilgili dönemdeki başarı notu yerine geçer. (4) Mezuniyet sınavında alınan not, mezuniyet sınavına girilen dersin yarıyılı ortalamasında dikkate alınmaz, öğrencinin genel not ortalamasında dikkate alınır.

Mezuniyet sınavları Üniversitemiz 2021-2022 yılı Akademik Takviminde belirtilen 5-6 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Mezuniyet sınavı hakkı olan ilgili öğrencilerimiz dersin Birimlerce ilan edilen sınav tarihinden önceki  iş günü dilekçe ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yapmaları gerekmektedir.

Dilekçe örneği için tıklayınız....