Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Program Sayfası

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

 

Dili Türkçe
Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri) Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN                                                           
Bölüm Başkan Yardımcısı -
Süresi (Yıl) 2
İkinci Öğretim Yok
Kontenjanı Normal Öğretim: 60                                                           
Staj Durumu Var
Mezuniyet Ünvanı Muhasebe ve Vergi Daireleri Meslek Elemanı
ÖSYM Tipi TYT
Ders Müfredatı Ders Müfredatları İçin Tıklayınız
Bologna Ders Bilgi Paketi İçin Tıklayınız

Tarihçe

Muhasebe ve Vergi Bölümü, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı 2005-2006 eğitim-öğretim yılında açılmış ve öğreci alımına başlamıştır.

Kazanılan Derece

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciye Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programında ön lisans diploması verilir.

Kabul Koşulları

Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda TYT puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.

Meslekte İlerleme

Öğrenciler mezun olduktan sonra kendi bölümleri ile ilgili fakültelere (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi) dikey geçiş yapabilirler. Ancak bunun için; öncelikle Yüksekokulumuzdan başarılı bir şekilde mezun olmaları ve ÖSYM'nin gerçekleştirmiş olduğu Dikey Geçiş Sınavından (DGS) gerekli başarı notunu almaları gerekmektedir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavını kazanmaları halinde; Muhasebe ve Finans Yönetimi, İşletme, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi lisans programlarına geçiş yapabilirler.

İstihdam Olanakları

Muhasebe ve Vergi Uygulamları Programı mezunları, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, muhasebe departmanlarda ön muhasebe elemanı olarak çalışabilirler.

Misyon 

Her geçen gün gelişen ve değişen ulusal ve uluslar arası pazarlara açılan ülkemizde Bilimsel ve teknolojik alt yapı ile donatılmış, evrensel düşünebilen, yenilikçi, katılımcı, ufku geniş, mesleki yeterliliğe ve özgüvene sahip iş dünyasının ihtiyacı olan kalifiye meslek eleman yetiştirmek.

Vizyon

Muhasebe Meslek elemanın gerektirdiği yüksek standartlara sahip, çağdaş, çevreci, yenilikçi, teknolojiyi iyi kullanabilen paylaşımcı, iş dünyasının tercih ettiği nitelikli elemanlar yetiştiren ve mensubu olmaktan gurur duyulan(SERBEST MUHASEBE VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ), çalışma hayatında verimli olarak ekonomiye katkı sağlayabilen hür ve bilimsel düşünceye sahip mezunlar yetiştiren bir program olmak.

Görev Tanımı 

“Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Kanunu” için Tıklayınız...

 

Akademik Personel

Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN

Öğr. Gör. Dr. Serdal ATAY

Öğr. Gör. Yüksel KELEŞ

 

Ders İçerikleri

 Ders içerikleri için tıklayınız

İş Akış Süreci ve Şemaları

İş Akış Süreci ve Şemaları İçin Tıklayınız

 

Bölüm Başkanı Mesajı

 

      Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünün Amacı; Kamu sektörü ve özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin muhasebe ve vergi ile ilgili birimlerinde istihdam edilmek üzere uygulamaya yönelik çağdaş bilgi ve teknolojilerle yürürlükteki mevzuata hâkim nitelikte ara elemanlar yetiştirmektir.

   Mezun öğrencilerimiz gerek kamu gerekse özel sektör kapsamındaki birçok işletmenin muhasebe departmanlarında ön muhasebe elemanı olarak kariyerlerini sürdürebilirler. Ayrıca, serbest muhasebeci mali müşavirlik bürolarında yine ön muhasebe elemanı olarak veya DGS ile eğitimlerini lisans düzeyine taşıyanlar gerekli şartları taşıdıkları takdirde serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak kendi bürolarında iş yaşamlarına devam etmektedirler.

 

Muhasebe ve Vergi Programının Çıktıları;

  • Temel kavram ve düşünceleri tanımlayabilirler.
  • Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda bir süreci çözümleme ve tasarlama becerisi sağlayabilirler.
  • Sayısal düşünebilme yeteneğine sahip olarak, verilerin çözümlenmesi, sonuçları yorumlama becerisi kazanabilirler.
  • İş hayatında çıkabilecek problemlerde sorunlara ilişkin çözüm önerileri getirebilir, ekip üyesi olarak sorumluluk alabilirler.
  • Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme becerisi kazanabilirler.
  • Bölümün temel kazanımlarını öğrenebilirler.
  • Muhasebe süreci hakkında fikir edinebilirler.

 

Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkan

Menüyü Kapat