Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu

Birim Kalite Komisyonu

BİRİM KİŞİ KOMİSYON GÖREVİ
VAKFIKEBİR MESLEK YÜKSEKOKULU Doç. Dr. Seval AKBULUT BEKAR BAŞKAN
Doç. Dr. Çiğdem KARIŞ ÜYE
Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN ÜYE
Öğr. Gör. Güliz YILMAZ ÜYE
Öğr. Gör. Nurhan ŞENER ÜYE
Mustafa GELİR (Yüksekokul Sekreteri) ÜYE
Tuğçe VURAL (Öğrenci) ÜYE
FİNANS, BANKACILIK ve SİGORTACILIK BÖLÜMÜ Doç. Dr. Gülay ÇİZGİCİ AKYÜZ BAŞKAN
Doç. Dr. Çiğdem KARIŞ ÜYE
Dr. Öğr. Üyesi Tarık Zeki YILMAZ ÜYE
Öğr. Gör. Erhan GENÇ ÜYE
Umut BERKE (Öğrenci) ÜYE
YÖNETİM ve ORGANİZASYON BÖLÜMÜ Doç. Dr. Seval AKBULUT BEKAR BAŞKAN
Öğr. Gör. Davut HÜRFİKİR ÜYE
Öğr. Gör. Nurhan ŞENER ÜYE
Meryem UÇAR (Öğrenci) ÜYE
MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ Doç. Dr. Zeynep ŞAHİN BAŞKAN
Öğr. Gör. Dr. Serdal ATAY ÜYE
Öğr. Gör. Yüksel KELEŞ ÜYE
Gaye Nur BOSTAN (Öğrenci) ÜYE
PAZARLAMA ve REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Dr. Öğr. Üyesi Derya ALTINTAŞ BAŞKAN
Öğr. Gör. Güliz YILMAZ ÜYE
Öğr. Gör. Sayinur ŞAKI ÜYE
Buket ÇOLAK (Öğrenci) ÜYE

 

 

AKADEMİK BİRİM KALİTE KOMİSYONU VE ALT KOMİSYONLAR YÖNERGESİ

1. Amaç

Bu yönergenin amacı; Meslek Yüksekokulu bünyesinde kalite güvence sisteminin etkin şekilde yürütülmesini sağlamak üzere oluşturulan Akademik Birim Kalite Komisyonu ile bu komisyona bağlı alt komisyonların görev, yetki ve sorumluluklarını belirlemektir.

 

2. Dayanak

Bu yönerge;

  • TRÜ Kalite Güvencesi Sistemi,
  • TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi,
  • Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ilkeleri
  • doğrultusunda hazırlanmıştır.

 

3. Ana Komisyon – Akademik Birim Kalite Komisyonu

 

3.1. Amaç ve Görev Tanımı

Akademik Birim Kalite Komisyonu; Meslek Yüksekokulunda kalite güvence sistemi kapsamında yürütülen tüm faaliyetlerin planlanması, uygulanması, izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi süreçlerinde koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Komisyon, çalışmalarını TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi hükümlerine göre yürütür. Gerektiğinde TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ile iletişime geçer, toplantılar yapar, alınan kararları tutanak altına alır ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne iletir.

Ayrıca, Meslek Yüksekokulunun kalite alanındaki üst düzey karar organı olup; birimde yürütülen liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı gibi alanlardaki faaliyetleri izler, değerlendirir, raporlar ve gerekli koordinasyonu sağlar.

 

3.2. Görev, Yetki ve Sorumluluklar

  1. Kalite güvence sistemi çerçevesinde yürütülecek çalışmaları planlamak, koordine etmek ve sonuçlarını değerlendirmek.

  2. Alt komisyonların çalışma planlarını, raporlarını ve çıktılarını takip etmek, yönlendirmek ve koordine etmek.

  3. Kalite süreçleri ile ilgili mevzuat, yönerge ve talimatlarda belirtilen gereklilikleri yerine getirmek.

  4. Yıllık iç değerlendirme raporunun hazırlanması sürecini yürütmek.

  5. İyileştirme gerektiren alanları tespit ederek çözüm önerileri geliştirmek ve uygulanmasını sağlamak.

  6. Kalite kültürünün yaygınlaştırılması için farkındalık çalışmaları yapmak.

  7. İlgili birimler ve komisyonlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak.

  8. Faaliyet alanına giren konularda yazılı ve görsel materyallerin tanıtım ve duyurularını yapmak.

  9. Yapılan çalışmaları, elde edilen verileri, öneri, istek ve ihtiyaçları rapor haline getirerek Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne sunmak.

  10. Komisyon, görevlerini yerine getirirken Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Makamına karşı sorumludur.

 

3.3. Çalışma İlkeleri

  1. Komisyon, her eğitim-öğretim yılında en az bir kez toplanır. Gerektiğinde başkanın veya Meslek Yüksekokulu Müdürünün çağrısı ile olağanüstü toplantılar yapılabilir.

  2. Toplantılar üye tam sayısının salt çoğunluğu ile açılır, kararlar katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Eşitlik halinde Başkanın oyu belirleyicidir.

  3. Komisyon Başkanı ve üyeleri Meslek Yüksekokulu Müdürü tarafından görevlendirilir. Görev süresi sona eren üyeler yeniden görevlendirilebilir. Müdür, gerekli gördüğü durumlarda, görev süresi dolmadan komisyon başkanı ve üyelerinde değişiklik yapabilir.
  4. Gerekli durumlarda diğer ilgili komisyonlarla ortak toplantılar yapılabilir.

 

 4. Alt Komisyonlar

 

4.1. Liderlik, Yönetişim ve Kalite Komisyonu

Çalışmalarını TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi hükümlerine göre yürütür. Gerektiğinde TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ile iletişime geçer. Toplantılar yapar, kararları tutanak altına alır ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne iletir.
KİDR kapsamında yer alan Liderlik, Yönetişim ve Kalite başlığı ile alt başlıklarının raporlaştırılması ve PUKÖ döngüsü işlemlerinin yürütülmesinden sorumludur.

 

4.2. Eğitim ve Öğretim Komisyonu

Çalışmalarını TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi hükümlerine göre yürütür. Gerektiğinde TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ile iletişime geçer. Toplantılar yapar, kararları tutanak altına alır ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne iletir.
KİDR kapsamında yer alan Eğitim ve Öğretim başlığı ile alt başlıklarının raporlaştırılması ve PUKÖ döngüsü işlemlerinin yürütülmesinden sorumludur.

 

4.3. Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

Çalışmalarını TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi hükümlerine göre yürütür. Gerektiğinde TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ile iletişime geçer. Toplantılar yapar, kararları tutanak altına alır ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne iletir.
KİDR kapsamında yer alan Araştırma ve Geliştirme başlığı ile alt başlıklarının raporlaştırılması ve PUKÖ döngüsü işlemlerinin yürütülmesinden sorumludur.

4.4. Toplumsal Katkı Komisyonu

Çalışmalarını TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu Yönergesi hükümlerine göre yürütür. Gerektiğinde TRÜ Kalite Koordinatörlüğü ile iletişime geçer. Toplantılar yapar, kararları tutanak altına alır ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’ne iletir.
KİDR kapsamında yer alan Toplumsal Katkı başlığı ile alt başlıklarının raporlaştırılması ve PUKÖ döngüsü işlemlerinin yürütülmesinden sorumludur.

 

5.Komisyon Başkanının Görevleri

  1. Komisyonu temsil eder, toplantılara başkanlık yapar, komisyon çalışmalarını yürütür; sürecin genel işleyişi ve koordinasyonundan sorumludur.
  2. Komisyon toplantı çağrılarını yapar; ihtiyaç halinde özel gündemli veya acil toplantı düzenler.
  3. Komisyonun alanına ilişkin paydaşlarla yapılacak toplantılarda Meslek Yüksekokulunu temsilen kural olarak komisyon başkanı katılır. Ancak Meslek Yüksekokulu müdürü, gerektiğinde bazı toplantılarda başkan yerine komisyon üyelerinden birini görevlendirebilir
  4. Her toplantı sonunda hazırlanan tutanakların okul yönetimine sunulmasını sağlar ve bu tutanakların dosyalanıp arşivlenmesini kontrol eder.

 

6.Komisyon Üyelerinin Görevleri

  1. Komisyon çalışmalarını başkan ile birlikte yürütür.

  2. Komisyon toplantılarına ve kararlarına aktif katılım sağlar.

  3. Komisyon Başkanının koordinasyonunda, verilen görevleri yerine getirir; gerekli durumlarda Başkanla istişare eder ve Başkanın yönlendirmesi doğrultusunda hareket eder.

Menüyü Kapat