Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu

İşletme Yönetimi Programı Sayfası

İşletme Yönetimi Programı

 

Dili Türkçe
Bölüm Başkanı (ya da Eşdeğeri) Dr. Öğr. Üyesi Seval AKBULUT BEKAR                                                         
Bölüm Başkan Yardımcısı -
Süresi (Yıl) 2
İkinci Öğretim Yok
Kontenjanı Normal Öğretim: 45                                                          
Staj Durumu Var
Mezuniyet Ünvanı İşletme Meslek Elemanı
ÖSYM Tipi TYT
Ders Müfredatı Ders Müfredatları İçin Tıklayınız
Bologna Ders Bilgi Paketi İçin Tıklayınız

Tarihçe

Yönetim ve Organizasyon Bölümü, İşletme Yönetimi Programı 2006-2007 eğitim-öğretim yılında açılmış ve öğreci alımına başlamıştır.

Kazanılan Derece

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciye İşletme Yönetimi Programında ön lisans diploması verilir.

Kabul Koşulları

Yükseköğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav sonucunda TYT puan türünde yeterli puanı almış ve özel şartları taşıyan öğrenciler alınmaktadır. Programlara ayrıca, yatay geçiş yoluyla da öğrenci kabul edilmektedir. Bu geçişler bir yönerge ile düzenlenmiştir ve öğrenciler farklı yükseköğretim kurumlarının diploma programları veya aynı yükseköğretim kurumu içindeki diploma programları arasında ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde geçiş yapabilirler.

Meslekte İlerleme

Öğrenciler mezun olduktan sonra kendi bölümleri ile ilgili fakültelere (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi gibi) dikey geçiş yapabilirler. Ancak bunun için; öncelikle Yüksekokulumuzdan başarılı bir şekilde mezun olmaları ve ÖSYM'nin gerçekleştirmiş olduğu Dikey Geçiş Sınavından (DGS) gerekli başarı notunu almaları gerekmektedir. İşletme Programından mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavını kazanmaları halinde Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme Öğretmenliği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarına yerleştirilebilirler.

İstihdam Olanakları

İşletme Yönetimi Programı mezunları, işletmelerde, muhasebe, finansman, pazarlama, üretim ve insan kaynakları elemanı olarak çalışabilirler.

Misyon 

İşletme eğitiminde ve bilimsel araştırmalarda sürekli gelişimi esas alarak toplumun gelişmesi için bilgiye katkı sağlamak; öğrencilerini ulusal ve uluslararası rekabette değişen koşullara uyum sağlayabilecek, finans, muhasebe, yönetim ve organizasyon, pazarlama, nicel ve nitel karar verme konularında özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaç duyulan yönetici, uzman ve araştırmacı niteliklerine sahip bireyler olarak yetiştirmektir.

Vizyon

Evrensel değerler çerçevesinde, yüksek düzeyde kaliteli eğitim verebilen, nitelikli bilimsel araştırma ve yayın yapabilen, paydaşlarının parçası olmaktan mutluluk duyduğu, öğrencilerin tercih ettikleri ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen işletme bölümlerinden biri olmaktır.

Görev Tanımı 

“Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Yönetmeliği” için Tıklayınız...

 

Akademik Personel

Dr. Öğr. Üyesi Seval AKBULUT BEKAR

Öğr. Gör. Davut HÜRFİKİR

Öğr. Gör. Nurhan ŞENER

 

Ders İçerikleri

 Ders içerikleri için tıklayınız

İş Akış Süreci ve Şemaları

İş Akış Süreci ve Şemaları İçin Tıklayınız

 

Bölüm Başkanı Mesajı

   

 

Yönetim ve Organizasyon Bölümünün Amacı: En başta girişimcilik ruhu ile donatılarak kendi işyerini açmayı hedefleyen işverenler yetiştirmeyi amaçlamakla birlikte ekonominin temel yapı taşını oluşturan işletmelerde istihdam edilmek üzere teorik ve pratik bilgilerle donatılmış üstün nitelik ve yetenekte elemanları da hazırlamaktadır. Ayrıca işletmelerin her kademesinde karşılaşılan sorunları modern ve dinamik yönetim yaklaşımı ile ele alarak faydacı çözümler üretebilen ‘yöneticiler’ yetiştirilmesi, bu bölümün öncelikli amaçları arasındadır.

Yönetim ve Organizasyon Bölümünün Çıktıları:

  • Temel kavram ve düşünceleri tanımlayabilir.
  • Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda bir süreci çözümleme ve tasarlama becerisi sağlayabilirler.
  • Tanımlanmış bir hedef doğrultusunda bir süreci çözümleme ve tasarlama becerisi sağlayabilirler.
  • Edindikleri bilgi ve becerileri iş hayatına uyarlayabilirler.
  • Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme becerisi kazanabilirler.
  • İş hayatında çıkabilecek problemlerde, sorunlara ilişkin çözüm önerileri getirebilir, ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir.
  • Mesleğinin gerektirdiği her türlü yazılımları bilmek ve donanımları kullanabilmek.
  • Sözlü ve yazılı iletişim bilgisi gösterebilirler.
  • Sahip oldukları bilgi ve becerileri iş hayatına uyarlarken toplumsal, bilimsel ve etik değerlere göre hareket edebilirler.
  • İş hayatında sosyal haklarının neler olduğunu bilir ve yeri geldiğinde bu haklarını kullanabilir.

 

Dr. Öğr. Üyesi Seval AKBULUT BEKAR

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı

Menüyü Kapat