2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Azami Süre Sonu Ek Sınavlar Sonucu İlişiği Kesilen Öğrencilerimizin Dikkatine!!!

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Azami Süre Sonu Ek Sınavlar Sonucu İlişiği Kesilen ve 05/07/2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen 83. madde gereğince öğrenimlerine kaldığı yerden devam etmek isteyen öğrencilerin en geç 07/12/2022 tarihine kadar Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına aşağıda yer alan başvuru formu ile şahsen ya da posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Postada yaşanabilecek gecikme veya kayıplardan Üniversitemiz sorumlu değildir.

Başvuru Adresi:

Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Söğütlü Mahallesi, Adnan Kahveci Bulvarı, 61335

Akçaabat-Trabzon / TÜRKİYE

Eposta: oidb@trabzon.edu.tr

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Ön Lisans ve Lisans Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler
  1. Lise Diploması (Dikey Geçiş Öğrencileri için Ön Lisans Diploması) (e-devlet çıktısı geçerlidir.)
  2. Transkript (Kaydının silindiği programda aldığı dersleri ve notlarını gösteren onaylı belge) (e-devlet çıktısı geçerlidir.)
  3. Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir) (Başvuru tarihinden en çok yedi gün önce alınmış olmalıdır)
  4. Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  5. Türk uyruklular için T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi
  6. Yabancı uyruklular için Pasaport Fotokopisi
  7. ÖSYS Yerleştirme Belgesi (Ön Lisans ve Lisans programlarına yerleştiği halde daha önce kayıt yaptırmayan öğrenciler için)
  8. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)
  9. Ön Lisans ve Lisans Başvuru Formu (Tıklayınız)
  • Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlilik Öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenecek Belgeler
  1. Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir. Başvuru tarihinden en çok yedi gün önce alınmış olmalıdır)
  2. Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  3. Diploma (Lisans, Doktora için Yüksek Lisans)((e-devlet çıktısı geçerlidir.)
  4. Transkript (Kaydının silindiği programda aldığı dersleri ve notlarını gösteren onaylı belge)(e-devlet çıktısı geçerlidir.)
  5. Türk uyruklular için T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi
  6. Yabancı uyruklular için Pasaport Fotokopisi
  7. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir)
  8. Lisansüstü Başvuru Formu (Tıklayınız)

MUAFİYET VE İNTİBAK

Muafiyet ve intibak işlemleri başvuru yapılan birim tarafından yapılacaktır.

MEVZUAT

1. YÖK 7417 Sayılı Kanun İle 2547 Sayılı Kanuna Eklenen Geçiçi Madde 83 Uygulama İlkeleri
  2. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yazısı

Ön Lisans ve Lisans Başvuru Formu için (Tıklayınız)

Lisansüstü Başvuru Formu için (Tıklayınız)

Not: Başvurular Trabzon Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen, posta veya kargo yoluyla yapılabilecektir.  E-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.