Ortak Zorunlu Yabancı Dil ve Temel Bilgisayar Dersi Muafiyet Sınavı

10.10.2023 tarihinde saat 17:00'da Trabzon Üniversitesi merkez yerleşkesi A blokta yapılacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı (yüz yüze) ve 11.10.2023 tarihinde aynı yer ve saatte yapılacak olan Temel Bilgisayar Dersi muafiyet sınavına (yüz yüze) katılmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki bağlantı üzerinden 05.10.2023 (saat 17.00) tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Sınava yalnızca süresi içinde başvurusunu tamamlamış öğrenciler katılabileceklerdir.

NOT (Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi): Öğretim dili Türkçe olan ön lisans ve lisans programlarına ilk defa kayıt yaptırarak öğrenime başlayan öğrenciler veya zorunlu hazırlık eğitimini tamamlamış (İngilizce Öğretmenliği Bölümü, İlahiyat Bölümü) ve bu dersi daha evvel almamış olan öğrenciler girebilir. Sınava girmek isteğe bağlıdır. Sınava girip 60 (altmış) ve üzeri puan alanlar 2023/2024 akademik yılı Güz ve Bahar yarıyılında okutulan Ortak Zorunlu Yabancı Dil derslerinden muaf olurlar. Öğrenciler sınava  İngilizce (İngilizce Öğretmenliği Programı hariç), Arapça (İlahiyat Programı Öğrencileri Hariç) ve Fransızca dillerinden girebilirler.

Sınav Başvuru Bağlantısı