Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu

2021 Yılı Basında Biz

TRÜ VAKFIKEBİR MYO’DA PANDEMİ DÖNEMİ ONLİNE ETKİNLİKLER BASINDA!!..

 
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin gerçekleşmediği 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz ve Bahar döneminde Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda etkinlikler online olarak devam ediyor. Öğrencilerin kişisel, akademik ve sosyal gelişimini önceleyen Yüksekokul, derslerin yanında çeşitli alanlarda etkinlikler de düzenleyerek öğrencilerin mesleki hayatlarına hazırlanmasına katkı sunuyor. Pandemi döneminin eğitim öğretimde meydana getirdiği dezavantajları gidermek ve öğrencilerin motivasyonunu geliştirmek amacıyla Yüksekokulda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar dönemlerinde çeşitli seminer ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

İlk olarak Yüksekokul ile Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği (FODER) işbirliği ile “Bütçesini Bilen Bireyler” konulu online etkinlik 15 Aralık 2020 tarihinde FODER Proje Uzmanı Melisa Mumcu’nun sunumuyla düzenlenerek, öğrencilerin finansal kavramları daha iyi tanıma, para ve bütçeyi daha iyi yönetebilme konularında farkındalık oluşturuldu. Akabinde 23 Aralık 2020 tarihinde Yeşilay ve Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, var olan ve pandemi döneminde artan internet kullanımına ve teknoloji bağımlılığa dikkat çekmek adına Alper Mumcu ve Yavuz Cömert tarafından “Teknolojiye Bağlı Mı, Yoksa Bağımlı Mı? olmak” konulu online seminer gerçekleştirildi.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde ayrıca ALES-DGS koordinatörü Mustafa Yılmaz tarafından, yaklaşan Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlanan Yüksekokul öğrencilerine yönelik bu sınavın temel ilke ve kuralları, sınavın kapsamı ve uygulama sürecine ilişkin bilgiler verildi. Son olarak da Yüksekokul ve İŞKUR İş Kulübü ortaklığında “Etkili Özgeçmiş (CV) hazırlama ve Mülakat Teknikleri” semineri 12-13 Nisan 2021 tarihinde İŞKUR İş Kulübü Lideri Emel ŞAHİNLER’in sunumuyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. İki gün boyunca toplam dört oturumda gerçekleşen seminerde öğrencilere yönelik olarak; kendini tanıma, hedef belirleme, etkili özgeçmiş hazırlama, beden dili ve ses tonu kullanımı ile mülakat teknikleri konuları ele alındı. Özellikle pandemi sürecinde, işe alım mülakatlarının video mülakat yoluyla yapılması nedeniyle öğrencilere video mülakat teknikleri hakkında da detaylı bilgiler verilerek katılımcılara katılım sertifikası verildi.


Haber Linki: https://www.61saat.com/bolgesel/tru-vakfikebir-myo-da-pandemi-donemi-online-etkinlikleri-devam-h906562.html 
 

Menüyü Kapat